2011. – Europska godina Borca Garići

Filed under: Razno by: robi

Ahh, Lisboa...

Kad već imamo web adresu, a uspoređujući se s drugima, evo da se i mi busamo u prsa što smo to mi radili, ove, netom protekle godine. A bila je to dobra godina…

Nekako davno se čini ona Fuliri liga, pobjede, slavlja,   golovi kao na tekućoj vrpci, razbijanje protivnika na sastavne dijelove, a nažalost  jedini poraz došao je u posljednjoj utakmici, onoj  za prvo mjesto u II. jakosnoj skupini. Tuga, šok i nevjerica na, našim navijačima, prepunoj tribini dvorane 3.Maj. „However“
, čestitali smo boljima i zahvalili organizatorima. Do neke druge godine! Uživali smo u tom natjecanju, ali sudjelovanje tamo gotovo je uništilo rekreativnu komponentu u udruzi, jer su se termini preklapali s našim vlastitima pa smo odustali od korištenja unajmljene dvorane.

Rezultatski smo blago podbacili na nogometnom planu (tek jedan pehar – bronca u Škalnici), a sudjelovali smo (osim lige) u Liscu, Pasjaku, Škalnici,Klani i Marčeljima. Voditelj malonogometne ekipe, usput budi rečeno, niti ne pomišlja na ostavku. Zato je predsjednik i dalje u ostavci (ako se ne varam, to je već treća godina u nizu), vidjet ćemo što će se odlučiti na skupštini.

Nismo organizirali nijedan turnir, a  ruku na srce niti s općinom nismo surađivali, iako pošteno je reći da su nam namijenili neka sredstva u 2011. koja nismo povukli. Sitna lova, nedostatna,  recesija drma… Hvala, svejedno.

Tradicionalno, bilo je tu i planinarenja, nešto pedaliranja, a novost je da smo preko ljeta „vaterpolirali“ do besvijesti i tako održavali vrhunsku formu, torzo i bicepse! Umalo zaboravih – i trbušnjake također!

Ono najbitnije ipak se nije događalo na sportskom planu, već na društvenom, točnije radi se o putovanjima. Baška – krajem svibnja bila je tek skromna najava svega što slijedi… A to je skok u susjednu Europu!

Kad smo mi surfali na dasci po Atlantiku...

Na poziv istaknutog  člana, sredinom lipnja, otisnuli smo se do velike bare, točnije Lisabona gdje je dotični studirao 4 mjeseca. Pola grupe je iskoristilo to za jednodnevni posjet Parizu, a pola se oduševilo Sevillom. Lisboa, grad bogat kolonijalnom prošlošću, osvojio nas je kulturnom baštinom, prekrasnim trgovima, ležernošću, srdačnošću i niskim cijenama.

Dolazak Borca na Bairo Alto, Lisboa!

Pozdrav svima na Bairu Altu, Veeri i Anni, Joanni i Paulu sa surfanja, korpulentnijoj Švabici što nas je pozvala na Oktoberfest (nismo se odazvali…), „splići“ Vedranu, Clementu…  Čekaj, što sam uopće i počeo nabrajati kad se ne sjećam svih imena! Igore, iskoristi komentare za ove stvari …

Krka Novo Mesto

Početkom kolovoza, jedan drugi član pozvao nas je na svoju djedovinu u Primošten! More, kupanje, šetnje, sieste, more, gitara i pjesma na terasi do dugo u noć, opet more, roštilj. Aurora. Treba li još što dodati? Da, ima jedna stvar, posjet nacionalnom parku „Krka“ i kupanje pod slapovima! He, he , a jesmo utekli upornim čuvarima i preživjeli!

Tu nije kraj, još jedan postdiplomac nas je pozvao u goste, na doček nove godine – u Brno. Što reći, šteta što se u našoj zemlji ne zna proizvesti dobro pivo (ali zato je duplo skuplje). Još mljackam kad se sjetim kako smo natapali brke tamo. Skoknuli smo i do Praga, uistinu lijep grad. Crtice za uspomenu: dani puni smijeha, grad Špilberk, vojak Švejk, Pivnica „The Pub“ i 2. mjesto u Euroligi, Pat i Mat, djekuji, Starobrno, Kometa Brno, pivnice Zagreb, vlak, smaženi vepry,  itd.itd.

Eto! Obogaćeni novim iskustvima, prijateljstvima, saznanjima idemo dalje. Šteta da nije i više ljudi bilo u mogućnosti putovati. Čestitke onima koji su uplovili u bračnu luku ove godine. Sretna nova 2012. članovima i simpatizerima Borca iz Garića!

Kulturna ponuda Brna

Praško proljeće Borca

 

4 Odgovora to “2011. – Europska godina Borca Garići”

 1. danijela Says:

  Gušt je čitati ovaj članak, odmah se sjetim Primoštena i Krke (na ostalim putovanjima po Europi nisam bila).
  Puno toga se dogodilo ove godine, neka i 2012. bude tako plodna na svim poljima!
  Poruka autoru: Dodaj još koju sličicu s tih putovanja..

 2. atomic Says:

  Evo jos slika pa uzivajte 🙂 !
  Lisboa: https://plus.google.com/photos/113978397173368207371/albums/5625823498667915377?authkey=CNbK1IWK8buhkAE

  Brno/Prag: https://plus.google.com/photos/113978397173368207371/albums/5695619817986092513?authkey=CNO31puB5b3wKA

 3. seki Says:

  sada je samo nebo granica :)))

 4. igor Says:

  Europu smo pokorili. Vrijeme je za neki drugi kontinent.

Komentirajte!

You must be logged in to post a comment.