Uzori

Blaž Slišković “Baka” Tko se još ne sjeća Sliškovićevih proigravanja na sredini terena, ali i špekulacija o tome kako je u hotele dovodio ljepotice, kako puši, previše pije, previše fešta, troši, bla,bla,bla. Svejedno nitko mu nije mogao ništa jer je na terenu bio car. Poslije se okušao u trenerskim vodama, ali tu ipak nije plivao kao na zelenim travnjacima.

Blaž Slišković

Garincha Igrač kojeg su zbog urođene mane da mu je jedna noga kraća od druge i pogrbljenosti odbili mnogi nižerazredni klubovi prepoznat je u Botafogu. Napravio veliku karijeru i skupa sa Peleom zaslužan je za sve brazilske sve trofeje 50-ih. I dan danas ga pamte po svojoj impresivnoj tehnici i driblinzima kakva poslije više nije viđena. Nažalost poslije uspješne karijere nije odolio čarima alkohola.

Garincha

George Best Ovaj čuveni napadač Manchester Uniteda i Sj.Irske svojim primjerom je pokazao i dokazao svima kako je moguće spojiti vrhunski nogomet i pokoju kriglu pive ili čašicu žestice. U 626 nastupa zabio je 222 gola. Ipak jetra nisu izdržala te napore, preminuo 2004. u 59.godini.

Geroge Best

Robert Prosinečki Kad god bi narod gunđao da ne može trčati zbog 2,3 kutije cigareta dnevno ovaj bi napravio transfer u još veći klub. Jedini u povijesti koji je na vrhuncu slave igrao i za Real i Barcelonu. Popularni “Žuti” još čeka da Ćiro proguta diplomu. I mi isto tako!

prosinecki